Składniki na 4 porcje:
✔️puszka tuńczyka w wodzie (130g po odsączeniu)
✔️puszka białej fasoli (240g po odsączeniu)
✔️mała cebula czerwona
✔️2 ogórki kiszone
✔️1/2 puszki kukurydzy
✔️3 jajka
✔️3-4 łyżki jogurtu naturalnego
✔️1 łyżka majonezu
✔️natka pietruszki (opcjonalnie)
✔️sól i pieprz
Przygotowanie:
Jajka ugotuj na twardo (10-12 min). Tuńczyka, fasolę i kukurydzę odsącz z zalewy i przełóż do miski. Cebule i natkę drobno posiekaj.
Jajka i ogórka pokrój w kostkę. Wszystkie składniki przełóż do miski. Dodaj jogurt, majonez i przyprawy. Dokładnie wymieszaj.
Wartość odżywcza 1/4 porcji:
265 kcal/ B:18,2g/ T:11,2g/ W:19g