Przepisy

Sałatka z tuńczykiem i białą fasolą

Sałatka z tuńczykiem i białą fasolą

Składniki na 4 porcje:


✔️puszka tuńczyka w wodzie (130g po odsączeniu)
✔️puszka białej fasoli (240g po odsączeniu)
✔️mała cebula czerwona
✔️2 ogórki kiszone
✔️1/2 puszki kukurydzy
✔️3 jajka
✔️3-4 łyżki jogurtu naturalnego
✔️1 łyżka majonezu
✔️natka pietruszki (opcjonalnie)
✔️sól i pieprz

Przygotowanie: 

Jajka ugotuj na twardo (10-12 min). Tuńczyka, fasolę i kukurydzę odsącz z zalewy i przełóż do miski. Cebule i natkę drobno posiekaj.
Jajka i ogórka pokrój w kostkę. Wszystkie składniki przełóż do miski. Dodaj jogurt, majonez i przyprawy. Dokładnie wymieszaj.

Wartość odżywcza 1/4 porcji: 

265 kcal/ B:18,2g/ T:11,2g/ W:19g

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *