Sałatka z awokado, pomidorkami i serem feta

2022-07-28

 

Obłędna, pełna smaku sałatka z dojrzałym awokado zachwyci każdego! Dodatek chrupiącego słonecznika dopełnia całość. Koniecznie spróbuj tej sałatki. 

Składniki na 2 porcje: 

Dressing: 

Przygotowanie: 

Awokado i fetę kroimy w kostkę. Cebulę kroimy w piórka. Słonecznik prażymy na suchej patelni do lekkiego zarumienienia. Pomidorki kroimy na pół. 

Mix sałat wykładamy na talerze, następnie układamy dodatki. Całość posypujemy prażonym słonecznikiem, polewamy kremem balsamicznym i oliwą. Podajemy z pieczywem. 

Wartość odżywcza sałatki bez pieczywa - 1 porcja: 

370 kcal/ B: 13,1g/ T: 29g/ W: 10,4g 

Artykuł powstał przy współpracy ze sklepem Skorupka i Glinka 

 

W celu zapewnienia poprawnego działania, a także w celach statystycznych i na potrzeby wtyczek portali społecznościowych, serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystając z serwisu wyrażasz zgodę na przechowywanie cookies na Twoim komputerze. Zasady dotyczące obsługi cookies można w dowolnej chwili zmienić w ustawieniach przeglądarki.
Zrozumiałem, nie pokazuj ponownie tego okna.
x